Termékek Menü

AL-KO SUB 6000 búvárszivattyú

Ár:
10.990 Ft (8.654 Ft + ÁFA)
Gyártó cikkszám: al-ko-112292
Cikkszám: alko-sub-6000
Elérhetőség: kifutott termék
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: AL-KO

Leírás és Paraméterek

A merülőszivattyú lényege a nevében rejlik. Ezt a szivattyút a szivattyúzandó vízbe kell merítenünk ahhoz, hogy működjön. Ebbe a szivattyúba is centrifugál szivattyút építenek bele. Az elektromos részek tökéletesen vízhatlanul vannak kialakítva, amelyek a megengedett nyomásig (vízbemerítési mélységig) garantálják a biztonságot. A merülőszivattyú házán nincs is szívócsonk, csak vízbevezető rácsozat, a vizet felszívni nem lehet vele. Ez a szivattyú arra van kitalálva, hogy a vízbe merülve felnyomja a folyadékot maximálisan a gyári adatként megadott magasságba ( 6 méterre). Ennél az értéknél feltétlenül el kell időznünk egy kicsit. A 6 méteres emelőmagasság egy merülőszivattyú esetén elegendő ahhoz, hogy a 3 méter mély pincéből kinyomja a vizet az elvezető árokba, vagy akár 5 m mély épített kútból a földfelszínre kicsurgassa. Ennek a kifolyócsonknak azonban nyomása már nem lesz, öntöző tömlőt, esőztetőt nem kapcsolhatunk rá. 7 méter mélyről pedig egyszerűen nem fog megérkezni a felszínre a víz. Gondoljuk tehát meg mi is a célunk a szivattyúval. A kisnyomású merülőszivattyú pincék, medencék víztelenítésére, magas vízszintű talajvizes kúthoz, kerti tóhoz, patakhoz stb. vízkiemelésre tervezték. Általában tiszta, vagy csak kevéssé szennyezett vízhez használható. Az ilyen típusú szivattyú esetében külön jelölni szokták, hogy ivóvízként felhasználható vagy sem a kiemelt víz.

 

  • Optimális szintszabályozás: Az úszókapcsoló pozícionálására szolgáló, szabadon beállítható tartószerkezettel gyorsan és egyszerűen határozza meg a merülőszivattyú automatikus kikapcsolásához tartozó vízszintet.

 

  • Univerzális könyökcsatlakozó: Az AL-KO merülőszivattyú kompletten fel van szerelve egy 90°-ban szabadon elfordítható könyökcsatlakozóval, hogy megóvják a szállítótömlő megtörését. Kombi csatlakozó a 1" / 1 1/4" tömlőméretekre és a G 1" / 1 1/4" menetekre.

 

  • A merülőszivattyú tartós üzemben is biztoságosan működik: A felületén nemesített, precíziós csapágyazású szivattyútengely megbízhatóan biztosítja a magas szállítási mennyiséget és a hosszú élettartamot.

 

 

Motor/teljesítmény 250 W
Max. emelőmagasság 6 m
Max. szállított mennyiség 6.500 l/h
Max. merülési mélység 5 m
Max. szemcseméret 2 – 3 mm
Nyomócsonk Ø 1 1/4"
Tömeg kb. 4,6 kg
Kábelhossz 10 m

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

 Szökőkútszivattyú vízjátékkal. A kerti tó látványos kiegészítő eleme lehet.

kifutott termék
11.990 Ft

Tószivattyú nagy motorteljesítménnyel. A patakadapter külön szabályzási lehetőséget biztosít.

kifutott termék
14.990 Ft

AL-KO búvárszivattyú szennyezett víz szivattyúzásra, 550W motorral. 3 év garancia!

kifutott termék
15.990 Ft